En ucuz
elektrikli çit sistemi kurulumu ve çit makina devresi. Elektrikli çit
sistemleri, özellikle istenmeyen domuz gibi yabani hayvanların tarla, bağ, bahçe
gibi ekin alanlarına girmesini engellediği gibi ayı gibi
hayvanları bal ve arıcılık yapan üretiler için kovanlarını korumada
üstün koruma sağlamaktadır. Kontrollü elektrik sistemi olarak da bilinen elektrikli çit sistemi, hayvana elektrik akımı vermez, çalışma prensibi gereği sadece şoklama yaparak hayvanın ürkmesini ve derhal orayı terk etmesini hedefler. Dünyaca ünlü Corral, Ako, Patura ve Argenç gibi markaları web sitemizden sipariş edebilir, uzman kadromuza aklınıza takılan soruları da iletebilirsiniz.
Elektrikli Çit Seti Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir ?
Elektrikli çit sistemi alırken dikkat edilmesi gereken hususları sizlere kısaca belirtelim.
1) Uluslar arası CE sertifikasına sahip ya da Iso ve TSE kalite belgesine sahip elektrikli çit cihazlarını tercih ediniz.
2) En az iki yıl garantisinin olması çok önemlidir. Oluşacak hasar yada arıza durumlarında servis ve garanti detayları önem kazanmaktadır. Özellikle merdiven altı üretimlerden kaçınmak gerekir.
3) Alacak olduğunuz elektrikli çit cihazının, telinin ve özellikle de izolatörün kaliteli ve marka olmasına dikkat ediniz. Ucuza kaçıp, kendinizi tehlikeye atmayın.
4) Elektrikli çit sistemini satın almadan önce, konu üzerinde tecrübeli firma sorumlumuzdan vereceğiniz arazi ölçülerine göre ücretsiz olarak proje talep edebilirsiniz. Size özel hazırlanan projeye göre, ürün çeşitleri ve ürün miktarları belirlenerek fiyatlandırılması tamamlanır. Mümkün mertebe hazır setlerden kaçınılması gerekir. Size özel projeler ile ihtiyacına yönelik en uygun ve ekonomik seti böylece elde etmiş olursunuz.
5) Arazinizin yapısına göre elektrikli çit makinesi tercih edilmelidir. Envanterimizde 100m2 den 500 dönüme kadar kapasite ile çalışabilen çok güçlü elektrikli çit makineleri mevcuttur. Size en uygun cihazı seçmeniz için uzman kadromuzdan yardım alabilirsiniz.
6) Arazinizde elektrik yoksa, elektrikli çit için gerekli olan elektrik ihtiyacınızı güneş paneli ve akü kullanarak giderebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken konu; arazinizin büyüklüğü, kullanılan elektrikli çit cihazının gereksinim duyduğu enerji ve corafi koşullar olarak söylenebilir. Eğer ,elektrikli çit sistemi güneşi az alan yada almayan bir bölgeye kurulacak ise buna en uygun güneş paneli seçilmesi konusunda uzman kadromuzdan yardım alabilirsiniz.
7) Elektrikli çit makinesi aldınız, güneş panelini ihtiyaca binayen aldınız, sırada çakılacak direk türüne göre izolatör gelmektedir. izolatörler çakılacak direği türüne göre çeşitlendirilmektedir. Ahşap için ayrı, demir çubuk için ayrı ve köşebent için ayrıdır. İzolatör sayısı da çekilecek tel sırasına, kazıklar arasındaki mesafeye ve arazinin ölçüsüne göre belirklenmektedir.
8) Elektrikli çit teli seçerken, kalitesine çok dükkat edilmelidir. Çünkü her telin dayanma kuvveti farklıdır. örneğin küçük baş hayvan için kullanılan 3x 0,03mm teli yaban domuzu yada ayı için kullanırsanız sonuç hüsran olur, arazine bu hayvanlar girer. Bunu önlemek için hangi hayvana yönelik bir koruma sağlayacağınızı bize bildirin ve buna göre, tel kalitesi ve tel sırası belirlenir ve arazinizin ölçüsüne göre gereken tel miktarı size iletilir.
9) Elektrikli çit teli çekildikten sonra, eğer yağmur alan bir bölgede iseniz paratoner ( yıldırım sapatırıcı) kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Bu konuda Türk ve Alman malı ürünleri websitemizden bulabilirsiniz.
10) Elektrikli çit için olmazsa olmaz olan, topraklama çubuklarıdır. Topraklama çubukları elektrikli çit sisteminin çalışması için gerekli en önemli parçadır. Topraklama kazıkları bakır ve galvanizli çelik olarak karşımıza çıkmaktadır. Bazı toprakta iyon miktarı az olması sebebi ile çit sistemini kusursuz şekilde kursanız bile beklenilen şiddette çarpma meydana gelmeyebilir. Bunun sebebi topraktaki iyon azlığıdır. Bu gibi durumlarda topraklama kazık sayısını artırmak gerekir. Birbirlerine pararel bağlama yöntemi ile üçgen şekil oluşacak biçimde montajları yapılır ve çalıştırmadan önce şayet toprak kuru ise bir kova su bu topraklama kazıklarının dibine dökülerek sorun ortadan kalkmış olur.
Solar Enerji Güneş Paneli
Solar
güneş panelleri hayatımıza hzlı giriş yapan bir teknolojidir. Türkiye de
yeni yeni yaygınlaşmaktadır. Güneş enerji panelleri prensip olarak,
Güneş ışınlarını panel hücrelerine aktarım, oluşan ısıyı elektriğe
dönüştüren bir teknoloji ürünüdür. Güneş solar panelleri aydınlatma,
dalgıç pompasında, evimizde yada sadece tarlada kullanılmaz, ayrıca
elektrikli çit sistemleri için gerekli olan elektriği üretmesi için de
oldukça fazla tercih edilmektedir. Özellikle elektriğin olmadığı tarla
ve arıcılık yapan arıcıların bulunduğu dağın tepesinde kullanılır.
Elektrikli çit sisteminde ihtiyaç olan 220v/12v türü iki enerji tipi
vardır. Bazı elektrikli çit makineleri 12 volt ile de çalışabilir.
İhtiyacı olan 12 volt enerjiyi arazinin büyüklüğüne göre seçilmiş güneş
panelinden alabilir. Kesintisiz enerji için elektrikli çit kurulumu
yapacaklara tavsiyemiz güneş paneli ve jel akü takviyesi olmasıdır.
Elektrikli Çit Sistemi
Elektrikli Çit Makinası
Elektrkli Çit Teli
Elektrikli Çit İzolatörü
Elektrikli Domuz Çiti